Приймальна комісія

(048) 712-40-88,
722-80-99

Час роботи:
Понеділок - П´ятниця
з 9:00 до 17:00
Субота, Неділя -
з 9:00 до 16:00

Детальніше 

Ресурси

Розклад Науково-технічна бібліотека Студентське життя Обережно! Живий товар

Тренінг - Управління якістю зерна та економічна ефективність його транспортування і переробки


19-20 квітня 2016 р. в ОНАХТ, Одеса

 

на базі науково-дослідної лабораторії оцінки якості зерна та хлібопродуктів НДІ ОНАХТ
та Інституту післядипломної освіти і підвищення кваліфікації

 

ВІДБУДЕТЬСЯ ТРЕНІНГ

для спеціалістів з якості зерна та лабораторій зернових складів, елеваторів, терміналів, КХП, ХПП
«УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ЗЕРНА ТА ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЙОГО ТРАНСПОРТУВАННЯ І ПЕРЕРОБКИ»

 

Програма на 19 квітня:
930 – 1000 – Реєстрація, 945 - Ранкова кава, 1000 - Початок заходу, 1230 – Обід, 1700 - Завершення.

 

«ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙМАННЯ ТА ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ЗЕРНА РІЗНИХ КУЛЬТУР»

  • Особливості приймання зерна різних культур (відбір проб).
  • Особливості технології очищення зерна окремих культур.
  • Розробка режимів очищення зерна, підбір сит.
  • Особливості технології сушіння окремих культур. Сучасні зерносушарки, їх переваги та недоліки. Режими сушіння різних культур. Вплив сушіння на харчову безпечність продукції (Бензо(а)пирен, ПАВ, Диоксини).
    • Доповідачі: професор Станкевич Г.М, доцент Яковенко А.І., доцент Борта А.В.

«ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА ПРИ ЙОГО ЗБЕРІГАННІ У ЗЕРНОСХОВИЩАХ РІЗНИХ ТИПІВ»
ТА КІЛЬКІСНО-ЯКІСНИЙ ОБЛІК ЗЕРНА

(ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО ПОСІБНИКА «КІЛЬКІСНО-ЯКІСНИЙ ОБЛІК ЗЕРНА»)

  • Вплив умов дозрівання та збирання зерна на його якість при зберіганні.
  • Фізіологічні властивості зерна та зернопродуктів. Процеси, що відбуваються в зерновій масі та зерні при зберіганні.
  • Активне вентилювання зернових мас і особливості вентилювання зерна різних культур.
  • Шкідники хлібних запасів. Існуючі, нові та перспективні заходи боротьби зі шкідниками.
  • Режими зберігання зерна різних культур.
  • Дефектне зерно та шляхи його використання.
  • Визначення тріщинуватості зерна кукурудзи.
  • Нові методи фізико-хімічного аналізу хлібопродуктів.
  • Загальні положення й завдання технохімічного контролю.
  • Сучасне лабораторне обладнання для експресного визначення якості зернових культур.
  • Кількісно-якісний облік зерна.
    • Доповідачі: доцент Борта А.В, доцент Яковенко А.І.

 

Програма на 20 квітня:
945 - Ранкова кава, 1000 - Початок заходу, 1230 – Обід, 1700 - Завершення.

 

«МІКРОФЛОРА І МІКОТОКСИНИ ЗЕРНА»

  • Мікрофлора свіжозібраного зерна і зерна, яке надходить на зберігання.
  • Вплив факторів навколишнього середовища (вологість, температура, наявність зернової і не зернової домішок та ін.) на мікрофлору зерна, що зберігається.
  • Види псування зерна і борошна.
  • Фітопатогенна микрофлора зернової маси і борошна.
  • Мікробіологічний контроль зернової маси і борошна (лаб.).
  • Визначення титру картопляної палички зерна, борошна, хліба (лаб.).
  • Визначення спор сажки (лаб.).
  • Сучасні методи контролю мікрофлори і мікотоксинів у зерновій масі і борошні (лаб.).
    • Доповідачі: доцент Єгорова А.В., доцент Величко Т.О.

«МЕТРОЛОГІЯ, СТАНДАРТИЗАЦІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ЗЕРНА»

  • Метрологічна служба, організація і компетенція
  • Основні аспекти стандартизації
  • Переваги сертифікації
  • Сертифікація, зовнішній та внутрішній аудит
  • Принципи системи НАССП
  • Сфера застосування системи
  • Визначення якості безпеки продукції за НАССП
  • Управління якістю на підприемствах галузі хлібопродуктів
  • Вимоги до умов зберігання зерна
    • Доповідач: доцент Борта А.В.

1700 – Завершення тренінгу, вручення сертифікатів учасникам заходу.

*Організатор залишає за собою право дещо змінювати програму, не змінюючи при цьому самої концепції та основних цілей заходу.

 
Вартість участі у двох днях при реєстрації - 2500 грн.
У вартість входить: участь у заходах, спеціальні методичні матеріали в електронному вигляді, робочі зошити, канцелярські прилади, кава-брейк, обід.

Будемо раді Вас бачити на наших заходах!

З повагою,
– науковий керівник науково-дослідної лабораторії
оцінки якості зерна та хлібопродуктів
к.т.н., доц. Борта Алла,
(097) 343-17-23, (050) 392- 24-22,
ел. адреса: borta.alla@ukr.net.

 

Програма тренінгу в електронному вигляді