Приймальна комісія

(048) 722-80-99
(048) 712-40-88

Час роботи:
з 9:00 до 17:00
вихідні: субота, неділя

Детальніше 

Ресурси

Розклад Науково-технічна бібліотека Студентське життя Центр дистанційного навчання

Тренінг - Контроль якості зерна та ефективність його транспортування, післязбиральної обробки і зберігання


26.09 – 28.09.2018 р. в ОНАХТ, м. Одеса

 

на базі науково-дослідної лабораторії оцінки якості зерна та хлібопродуктів НДІ ОНАХТ

 

ВІДБУДЕТЬСЯ ТРЕНІНГ

 

для спеціалістів з якості зерна та лабораторій зернових складів, елеваторів, терміналів, КХП, ХПП присвячений
80-річчю 
кафедри Технології зберігання зерна

 

«КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ЗЕРНА ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЙОГО ТРАНСПОРТУВАННЯ, ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ
І ЗБЕРІГАННЯ»

 

Програма на 26 вересня:
930 – 1000 – Реєстрація, 945 - Ранкова кава, 1000 - Початок заходу, 1230 – Обід, 1700 - Завершення.

 

«ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙМАННЯ ТА ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ЗЕРНА РІЗНИХ КУЛЬТУР»

  • Особливості приймання зерна різних культур (відбір проб).
  • Особливості технології очищення зерна окремих культур.
  • Розробка режимів очищення зерна, підбір сит.
    • Доповідачі: к.т.н., доцент Яковенко А.І., к.т.н., доцент Борта А.В.

«МІКРОФЛОРА І МІКОТОКСИНИ ЗЕРНА»

  • Мікрофлора свіжозібраного зерна і зерна, яке надходить на зберігання.
  • Вплив факторів навколишнього середовища (вологість, температура, наявність зернової і не зернової домішок та ін.) на мікрофлору зерна, що зберігається.
  • Види псування зерна і борошна.
  • Фітопатогенна мікрофлора зернової маси і борошна.
  • Мікробіологічний контроль зернової маси і борошна (лабораторна робота).
  • Визначення титру картопляної палички зерна, борошна, хліба (лабораторна робота).
  • Визначення спор сажки (лабораторна робота).
  • Сучасні методи контролю мікрофлори і мікотоксинів у зерновій масі і борошні (лабораторна робота).
    • Доповідачі: к.т.н., доцент Єгорова А.В., к.т.н., доцент Величко Т.О.

НОВИНКА!  «СЕНСОРНИЙ АНАЛІЗ ЗЕРНОВИХ ПРОДУКТІВ»

  • Визначення органолептичних показників якості зерна та олійних культур у відповідності з ГОСТами «10967-90 Зерно. Методы определения запаха и цвета (Зерно. Методи визначання запаху і кольору)»; «ГОСТ 27988-88 Семена масличных культур. Методы определения запаха и цвета»
    • Доповідач: к.т.н., доцент Борта А.В.

Програма на 27 вересня:
945 - Ранкова кава, 1000 - Початок заходу, 1230 – Обід, 1700 - Завершення.

 

«ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА ПРИ ЙОГО ЗБЕРІГАННІ У ЗЕРНОСХОВИЩАХ РІЗНИХ ТИПІВ»

  • Вплив умов дозрівання та збирання зерна на його якість при зберіганні.
  • Фізіологічні властивості зерна та зернопродуктів. Процеси, що відбуваються в зерновій масі та зерні при зберіганні.
  • Активне вентилювання зернових мас і особливості вентилювання зерна різних культур.
  • Шкідники хлібних запасів. Існуючі, нові та перспективні заходи боротьби зі шкідниками.
  • Режими зберігання зерна різних культур.
  • Дефектне зерно та шляхи його використання.
  • Визначення тріщинуватості зерна кукурудзи.
  • Нові методи фізико-хімічного аналізу хлібопродуктів.
  • Загальні положення й завдання технохімічного контролю.
  • Сучасне лабораторне обладнання для експресного визначення якості зернових культур.
  • Кількісно-якісний облік зерна (презентація навчального посібника «Кількісно-якісний облік зерна»).
    • Доповідачі: к.т.н., доцент Борта А.В, к.т.н., доцент Яковенко А.І.

Програма на 28 вересня:
945 - Ранкова кава, 1000 - Початок заходу, 1230 – Обід, 1700 - Завершення.

 

«МЕТРОЛОГІЯ, СТАНДАРТИЗАЦІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ЗЕРНА»

  • Метрологічна служба, організація і компетенція
  • Основні аспекти стандартизації
  • Переваги сертифікації
  • Сертифікація, зовнішній та внутрішній аудит
  • Принципи системи НАССП
  • Сфера застосування системи
  • Визначення якості безпеки продукції за НАССП
  • Управління якістю на підприемствах галузі хлібопродуктів
  • Вимоги до умов зберігання зерна
    • Доповідач: к.т.н., доцент Борта А.В.

 

«СУЧАСНІ ЗЕРНОСУШАРКИ, ЇХ ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ. ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ  ТА РЕЖИМІВ СУШІННЯ ОКРЕМИХ КУЛЬТУР»

  • Сучасні зерносушарки, їх переваги та недоліки. Особливості технології та режимів сушіння окремих культур. Вплив сушіння на харчову безпечність продукції (бенз(о)пірен, ПАВ, діоксини).
    • Доповідач: д.т.н., професор Станкевич Г.М.

МАЙСТЕР-КЛАС: «ОЦІНКА ЯКОСТІ ЗЕРНА ЗА РІЗНИМИ ПОКАЗНИКАМИ»

  • Порівняльна характеристика різних методів визначення кількості та якості клейковини.
  • Змішувальна здатність зерна пшениці різних класів.
  • Фактори, які впливають на якість зерна.
    • Доповідачі: к.т.н., доцент Борта А.В, к.т.н., доцент Яковенко А.І.

КРУГЛИЙ СТІЛ
З ВИКЛАДАЧАМИ КАФЕДРИ «ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА» НА ТЕМУ
«КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ЗЕРНА ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЙОГО ТРАНСПОРТУВАННЯ, ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ І ЗБЕРІГАННЯ»

1700 – Завершення тренінгу, вручення сертифікатів учасникам заходу.

*Організатор залишає за собою право корегувати програму тренінгу, не змінюючи при цьому самої концепції та основної мети і завдань заходу.

 
Вартість участі – 6000 грн.
У вартість входить: участь у заходах, спеціальні методичні матеріали в електронному вигляді, робочі зошити, канцелярські прилади, кава-брейк, обід.

Будемо раді Вас бачити на наших заходах!

Адреса тренінгів: м. Одеса, вул. Канатна, 112, ОНАХТ

З повагою, – науковий керівник науково-дослідної лабораторії
оцінки якості зерна та хлібопродуктів
к.т.н., доц. Борта Алла,
(097) 343-17-23, (050) 392- 24-22,
ел. адреса: borta.alla@ukr.net

 

План проведення тренінгів в лабораторії оцінки якості зерна та хлібопродуктів ОНАХТ на 2018 рік 

Програма тренінгу в електронному вигляді