Приймальна комісія

(048) 712-40-88,
722-80-99

Час роботи:
Понеділок - П´ятниця
з 9:00 до 17:00
Субота, Неділя -
з 9:00 до 16:00

Детальніше 

Ресурси

Розклад Науково-технічна бібліотека Студентське життя Обережно! Живий товар

Тренінг - Оцінка та коригування хлібопекарських властивостей зерна та борошна

На базі науково-дослідних лабораторій кафедри технології переробки зерна та кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
Одеської національної академії харчових технологій
при участі НДІ ОНАХТ
лабораторії ДП «Агмінтест»
та компаній ТОВ «СОК-ТРЕЙД» та ТОВ «Штерн Інгредієнтс Україна»
 

13 – 15 вересня 2017 року проводиться 

 

ТРЕНІНГ
«ОЦІНКА ТА КОРИГУВАННЯ ХЛІБОПЕКАРСЬКИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЗЕРНА ТА БОРОШНА»

 

Мета тренінгу – ознайомлення із сучасними та нетрадиційними сортами пшениці, їх технологічними властивостями, особливостями хлібопекарських властивостей борошна, отриманого з таких сортів пшениці, набуття навичок по визначенню хлібопекарських властивостей зерна та борошна на найсучаснішому лабораторному обладнанні; ознайомлення із практичними аспектами фортифікації борошна, зміни та стабілізації його технологічних властивостей.
Тренінг орієнтований на спеціалістів в зернопереробній, хлібопекарській та кондитерській промисловості: технологів, менеджерів по якості, співробітників виробничо-технологічних лабораторій, тощо. Заняття складаються з лекцій, практичних занять (майстер-класів) та самостійної роботи учасників. 

 

Програма тренінгу
13 вересня 2017 року


830 - 900 – Реєстрація учасників
900 - 920 – Ранкова кава

920 - 930 – Відкриття тренінгу

930 - 1200 Секція 1. Теорія і практика оцінки хлібопекарських властивостей зерна  

* Ринок зерна пшениці та борошна. Стан та сучасні напрямки розвитку мукомельної промисловості. Розширення асортименту борошна
* Класифікація пшениці в різних країнах. Нові нетрадиційні сорти пшениць. Нові види пшениці підвищеної біологічної цінності. Особливості їх переробки та цільового використання
* Полби: визначення; систематика; біологічні властивості
* Пшениця: характеристика хлібопекарських показників якості

Спікери – д.т.н. Жигунов Д.О., к.т.н. Топораш І.Г. (директор ДП «Агмінтест»), к.б.н. Ружицька О.М. (каф. ботаніки ОНУ ім. І.І. Мечнікова).

12001230 – Фотосесія учасників тренінгу

1230 – 1300 – Обід 

13001615 Майстер-клас 1. Визначення показників якості та хлібопекарських властивостей зерна 

* Порівняння різних методів визначення кількості та якості клейковини
* Характеристика методів оцінки хлібопекарської якості зерна та борошна на приладах Глютаматік і Міксолаб, методів седиментації Зелені, SDS30, по Пумпянському. Показники якості потоків борошна. Практичні аспекти їх застосування
Прилади і методи: Міксолаб Шопена, Глютоматик Пертена, визначення кількості і якості клейковини, ІЧ-аналізатори

Спікери-тренери – Коритнюк О.В. (начальник агровідділу ТОВ «СОК-ТРЕЙД»), Церклевич Н.Н. (менеджер агровідділу ТОВ «СОК-ТРЕЙД»), асп. Ковальова В.П., маг. Жиронкіна Д.С.

1615 – 1630 – Кава-брейк

16301700 Круглий стіл з викладачами кафедри Технології переробки зерна

 

14 вересня 2017 року 


900 - 930 – Ранкова кава

930 - 1200 Секція 2. Хлібопекарські властивості борошна. Технологічні аспекти стабілізації якості борошняної продукції у динамічних умовах виробництва  

* Класифікація технологічних властивостей зерна. Взаємозв'язок показників якості зерна та борошна. Формування помельних партій. Методика розрахунку помельних партій за ІДК і ЧП
* Показники якості та хлібопекарські властивості борошна. Теоретичні основи. Вплив на якість готової продукції
* Технологічні властивості пшеничного борошна для різних груп борошняних кондитерських виробів: особливості вимог в залежності від цільового призначення
* Визначення хлібопекарських властивостей борошна в умовах міні-пекарень. Експрес-методи визначення показників якості борошна

Спікери – д.т.н. Іоргачова К.Г., д.т.н. Жигунов Д.О., д.т.н. Лебеденко Т.Є., к.т.н. Макарова О.В.

12001230 – Екскурсія по лабораторіям ОНАХТ

1230 – 1300 – Обід

13001615 Майстер-клас 2. Визначення показників якості та хлібопекарських властивостей борошна: класичні та сучасні методи

* Методи визначення хлібопекарських властивостей борошна (білково-протеїназний комплекс)
Прилади і методи: Фаринограф Брабендера, Екстенсограф Брабендера, Міксограф Свансона, Альвеограф Шопена, розпливання кульки тіста

Спікери-тренери – к.т.н. Соколова Н.Ю., к.т.н. Хвостенко К.В.

1615 – 1630 – Кава-брейк

16301700 Круглий стіл з викладачами кафедри Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів

 

 

15 вересня  2017 року 


900 - 930 – Ранкова кава

930 - 1200 Секція 3. Практичні аспекти коригування хлібопекарських властивостей і біологічної цінності борошна   

* Якість української пшениці. Методи стабілізації хлібопекарських показників якості на борошномельному заводі
* Основні принципи і заходи щодо підвищення якості хлібобулочних виробів при використанні борошна з низькими хлібопекарськими властивостями. Коригування якісних показників борошна
* Технічні аспекти збагачення борошна
* Досвід використання ферментних препаратів та їх композицій на хлібопекарських та кондитерських підприємствах

Спікери – д.т.н. Жигунов Д.О., д.т.н. Лебеденко Т.Є., Лисікова Д.Д. (інженер-технолог напрямку Мюленхемі ТОВ «Штерн Інгредієнтс Україна»), Шумило П.П. (менеджер з розвитку ТОВ «Новоконтакт»)

1200 – 1230 – Інформаційні питання, анкетування учасників 

1230 – 1300 – Обід

13001615 Майстер-клас  3. Визначення зміни властивостей борошна при використанні ферментних препаратів

Прилади і методи:
* Методи визначення хлібопекарських властивостей борошна (вуглеводно-амілазний комплекс): амілограф Брабендера, число падіння на ПЧП, автолітична активність за методом автолітичної проби, газо- та цукроутворювальна здатність (АГ-1 та ін.)
* Міксолаб Шопена, методи седиментації Зелені, SDS30, по Пумпянському, лабораторна пробна випічка

Спікери-тренери - к.т.н. Соколова Н.Ю., к.т.н. Хвостенко К.В., асп. Ковальова В.П., маг. Жиронкіна Д.С. 

1615 – 1630 – Кава-брейк

1630 – 1700 – Заключне тестування

17001800 Завершення тренінгу, вручення сертифікатів учасникам

 

*Організатор залишає за собою право дещо змінювати програму, не змінюючи при цьому самої концепції та основних цілей заходу. 


 

РЕЄСТРАЦІЯ

Вартість участі 1 особи у трьох днях Тренінгу – 3499 грн. (при оплаті до 31.07.17 р.) / 3999 грн. (при оплаті з 31.07.17 до 8.09.17 р.)
При більшій кількості учасників від одного підприємства надається знижка у розмірі 10 % – 3149 грн. / 3599 грн. за участь однієї особи, відповідно).
У вартість входить: участь у заходах, спеціальні методичні матеріали, робочі зошити, канцелярські прилади, кава-брейк. Вартість не включає транспортні витрати, харчування та проживання.

 

Реквізити для оплати тренінгу:
ГО «КМВ ОНАХТ», код ЄДРПОУ 36289108, р/р 26005148151 в АБ «Укргазбанк», МФО 320478.
Призначення платежу: Орг. внесок за участь у тренінгу «Оцінка та коригування хлібопекарських властивостей зерна та борошна», прізвище(а) учасника(ів) (обов’язково)

 

ЗАЯВКУ на участь у тренінгу, будь ласка, надсилайте на електронну пошту grainandflour@gmail.com
Кінцева дата реєстрації 1 вересня 2017 р., а оплати участі в Тренінгу – 8 вересня 2017 р.
Місце проведення тренінгу: 65039, Одеса, вул. Канатна, 112. Одеська національна академія харчових технологій, ауд. Б-219, Б-103а, Д-209.

 

Контакти для довідок
з питань оформлення заявок, оплати – Хоренжий Наталія Василівна: +38(067)7638892, +38(095)0987594, e-mail grainandflour@gmail.com
з питань поселення у готелях – Хвостенко Катерина Володимирівна +38(067)1848669, +38(095)8937093; e-mail epinchuk@ukr.net 
Електронну анкету-заявку можна завантажити за адресою http://www.onaft.edu.ua/training