Приймальна комісія

(048) 712-40-88,
722-80-99

Час роботи:
Понеділок - П´ятниця
з 9:00 до 17:00
Субота, Неділя -
з 9:00 до 16:00

Детальніше 

Ресурси

Розклад Науково-технічна бібліотека Студентське життя Обережно! Живий товар

Тренінг - Управління якістю зерна та економічна ефективність його транспортування і переробки


31 березня та 1 квітня 2016 р. в ОНАХТ, Одеса

 

на базі науково-дослідної лабораторії оцінки якості зерна та хлібопродуктів НДІ ОНАХТ
та Інституту післядипломної освіти і підвищення кваліфікації

 

ВІДБУДЕТЬСЯ ТРЕНІНГ

для спеціалістів з якості зерна та лабораторій зернових складів, елеваторів, терміналів, КХП, ХПП
«УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ЗЕРНА ТА ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЙОГО ТРАНСПОРТУВАННЯ І ПЕРЕРОБКИ»

 

Програма на 31 березня:
930 – 1000 – Реєстрація, 945 - Ранкова кава, 1000 - Початок заходу, 1230 – Обід, 1700 - Завершення.

 

«ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙМАННЯ ТА ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ЗЕРНА РІЗНИХ КУЛЬТУР»

  • Особливості приймання зерна різних культур (відбір проб).
  • Особливості технології очищення зерна окремих культур.
  • Розробка режимів очищення зерна, підбір сит.
  • Особливості технології сушіння окремих культур. Сучасні зерносушарки, їх переваги та недоліки. Режими сушіння різних культур.
    • Доповідачі: доцент Яковенко А.І., доцент Борта А.В., професор Станкевич Г.М

«ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА ПРИ ЙОГО ЗБЕРІГАННІ У ЗЕРНОСХОВИЩАХ РІЗНИХ ТИПІВ»

  • Вплив умов дозрівання та збирання зерна на його якість при зберіганні.
  • Фізіологічні властивості зерна та зернопродуктів. Процеси, що відбуваються в зерновій масі та зерні при зберіганні.
  • Активне вентилювання зернових мас і особливості вентилювання зерна різних культур.
  • Шкідники хлібних запасів. Існуючі, нові та перспективні заходи боротьби зі шкідниками.
  • Режими зберігання зерна різних культур.
  • Дефектне зерно та шляхи його використання.
  • Визначення тріщинуватості зерна кукурудзи.
  • Нові методи фізико-хімічного аналізу хлібопродуктів.
  • Загальні положення й завдання технохімічного контролю.
  • Сучасне лабораторне обладнання для експресного визначення якості зернових культур.
  • Кількісно-якісний облік зерна.
    • Доповідачі: доцент Борта А.В, доцент Яковенко А.І.

«МІКРОФЛОРА І МІКОТОКСИНИ ЗЕРНА»

  • Мікрофлора свіжозібраного зерна і зерна, яке надходить на зберігання.
  • Вплив факторів навколишнього середовища (вологість, температура, наявність зернової і не зернової домішок та ін.) на мікрофлору зерна, що зберігається.
  • Види псування зерна і борошна.
  • Фітопатогенна микрофлора зернової маси і борошна.
  • Мікробіологічний контроль зернової маси і борошна (лаб.).
  • Визначення титру картопляної палички зерна, борошна, хліба (лаб.).
  • Визначення спор сажки (лаб.).
  • Сучасні методи контролю мікрофлори і мікотоксинів у зерновій масі і борошні (лаб.).
    • Доповідачі: доцент Єгорова А.В., доцент Величко Т.О.

 

МАЙСТЕР-КЛАС: «ОЦІНКА ЯКОСТІ ЗЕРНА ЗА РІЗНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ЯКОСТІ»

  • Доповідачі: доцент Борта А.В, доцент Яковенко А.І.

Програма на 01 квітня:
945 - Ранкова кава, 1000 - Початок заходу, 1230 – Обід.

 

«ВНУТРІШНІЙ АУДИТ ТА ОЦІНКА СХЕМИ GMP+FSA ВІДПОВІДНО ДО ВИМОГ СТАНДАРТІВ GMP+B1 "PRODUCTION, TRADE & SERVICES " И ISO 19011:2011»

  • Введення gmp + international; Введення в схему gmp + fsa; Основні принципи; Структура, визначення, стандарти.
  • Організація.
  • Переваги сертифікації.
  • Портал gmp +: опис стандартів, ін.
  • Важливі елементи схеми gmp +.
  • Залучення і відповідальність керівництва.
  • Сфера застосування системи.
  • Завдання, відповідальність, посадові обов'язки, навчання.
  • Керівництво за якістю, ведення документації.
  • Програми попередніх умов:
  • Персонал.
  • Інфраструктура.
  • Приміщення та обладнання.
  • Умови праці.
  • Принципи haccp.
  • Початкові кроки: команда haccp, опис процесів і продуктів.
  • Небезпечні фактори, ризики, заходи контролю, моніторинг та верифікація.
  • Стандарти по товарах.
  • Портал gmp +: інформаційна підтримка (оцінки ризиків, фактичні дані gmp +).
  • Gmp + вимоги до закупівель.
  • Принципи gatekeeper.
  • Вимоги до перевезення.
  • Вимоги до умов зберігання.
  • Gmp + виробництво / перехідні залишки.Внутрішній аудит.
  • Коригувальні та запобіжні дії.
    • Доповідач: Спікер - Мазур Григорій Владиславович, Генеральний директор МНС Груп, аудитор TUV, NQA та інших сертифікованих органів. Стандарти: GMP +, ISO 9001, ISO4001, OHSAS 18001, FSSC 22000. Досвід роботи в сертифікаційному бізнесі з 1998 року, проведено понад 300 аудитів.

1700 – Завершення тренінгу, вручення сертифікатів учасникам заходу.

*Організатор залишає за собою право дещо змінювати програму, не змінюючи при цьому самої концепції та основних цілей заходу.

 
Вартість участі у двох днях при реєстрації - 2500 грн.
У вартість входить: участь у заходах, спеціальні методичні матеріали в електронному вигляді, робочі зошити, канцелярські прилади, кава-брейк, обід.

Будемо раді Вас бачити на наших заходах!

З повагою,
– директор науково-дослідного інституту ОНАХТ
к.т.н., доц. Поварова Н.М.
(048) 712-40-46;

– науковий керівник науково-дослідної лабораторії
оцінки якості зерна та хлібопродуктів
к.т.н., доц. Борта Алла,
(097) 343-17-23, (050) 392- 24-22,
ел. адреса: borta.alla@mail.ru.