Приймальна комісія

(048) 712-40-88,
722-80-99

Час роботи:
Понеділок - П´ятниця
з 9:00 до 17:00
Субота, Неділя -
з 9:00 до 16:00

Детальніше 

Ресурси

Розклад Науково-технічна бібліотека Студентське життя Обережно! Живий товар

Слово ректора


Ректор ОНАХТ
Ректор Одеської національної академії харчових технологій,
Єгоров Богдан Вікторович

Якість вищої освіти, вищої технічної освіти, визначає рівень розвитку країни та добробуту її громадян. Саме тому в Україні останнім часом відбувається ряд реформ, головною метою яких є підвищення якості вищої освіти до рівня світових вимог.

Одеська національна академія харчових технологій перебуває на новому етапі розвитку. В академії повністю впроваджено ступінчастий принцип вищої освіти: від молодшого спеціаліста до бакалавра, спеціаліста, магістра, кандидата і доктора наук.

Сьогодні 11 факультетів у складі чотирьох навчальних інститутів, інститут післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, науково-дослідний інститут, коледж і три технікуми являють собою потужний науково-освітній центр на Півдні нашої країни, об´єднавши близько 15000 студентів, 2400 викладачів і співробітників, у тому числі близько 100 професорів і 400 доцентів.

В ювілейному 2012 нами були створені чотири інститути, які об´єднали вікові традиції і сучасні інновації, головною метою функціонування яких є широкомасштабне впровадження освітньої моделі кращих європейських університетів: від отримання знань - до науково обґрунтованого їх застосування. Всі чотири інститути за одноголосним рішенням членів Вченої Ради академії отримали імена видатних промислових діячів і вчених, що мають безпосереднє відношення до долі нашого ВНЗ.

Технологічний інститут харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова об´єднав факультети «Технології зерна, хлібопродуктів, кондитерських виробів, комбікормів і біопалива», «Технології харчових продуктів, парфумерно-косметичних засобів, експертизи та товарознавства», «Технології вина та нанобіотехнологій» та «Інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного і туристичного бізнесу». М.В. Ломоносов першим із російських вчених ще в середині XVIII століття займався теоретичними дослідженнями в галузі створення ефективних млинів, вніс неоціненний вклад у розвиток уявлень про їжу у світлі досягнень хімії та механіки. Його ім´я носив Одеський технологічний інститут харчової промисловості з 1968 по 1994 роки. Сьогодні славне ім´я «Ломоносовців» ще не забуто, а історична справедливість вже відновлена.

Інститут Механіки, автоматизації та робототехніки ім. П.Н. Платонова об´єднав факультети «Автоматизації, мехатроніки та робототехніки» і «Енергоменеджменту, технологічного обладнання та технічного дизайну». П.Н. Платонов очолював наш інститут протягом 20 років. Він одним із перших заклав основи політехнічного і політехнологічного розвитку нашого ВНЗ.

Інститут Холоду, кріотехнології та екоенергетики ім. В.С. Мартиновского об´єднав факультети «Низькотемпературної техніки і технології», «Прикладної екології, енергетики та нафтогазових технологій» та «Інформаційних технологій та кібербезпеки». В.С. Мартиновський - один із основоположників науки про холод, очолював Одеський технологічний інститут консервної промисловості, пізніше академію холоду, протягом 25 років.

Інститут Прикладної економіки та менеджменту ім. Г.Е. Вейнштейна об´єднав факультети «Економіки, бізнесу і контролю» та «Менеджменту, маркетингу і логістики». З ім´ям Г.Е. Вейнштейна пов´язане народження нашого навчального закладу. Будучи успішним бізнесменом, зернопромисловцем, талановитим менеджером, він багато уваги приділяв розвитку технічної освіти. Приміщення Одеської школи борошномелів були побудовані на його власні кошти.

Зароджений 110 років тому дух меценатства отримав нове втілення у співпраці з лідерами вітчизняної харчової, зернопереробної і комбікормової промисловісті, машинобудування та автоматизації, виробництва технічних газів. «Миронівський хлібопродукт», «Нібулон», «S-інжиніринг», «Айс-Блик» і багато інших успішних компаній та підприємств сьогодні беруть активну участь у фінансуванні підготовки інженерних кадрів і проведенні наукових досліджень.

Ми любимо і поважаємо нашу історію. Об´єднавши успіхи і досягнення в минулому і сьогоденні, ми з упевненістю дивимося в майбутнє, розраховуючи на свою працездатність, свої сили і на сили Добра і Справедливості!

Досягнення наших випускників, викладачів і співробітників, наукові та спортивні перемоги наших студентів, їхнє лідерство в самоврядуванні та художній самодіяльності стали підтвердженням кращих вікових традицій інженерної освіти та високої ефективності розробленої нами моделі підготовки лідерів державної служби, освіти, науки, промисловості та бізнесу.

Високий статус, швидкий професійний і кар´єрний ріст випускників Одеської національної академії харчових технологій підтверджують якість вищої освіти, що надається одним із найстаріших ВНЗ України.

Керівники різних рівнів, запрошуючи наших випускників на роботу, відзначають не тільки високий рівень їхньої професійної підготовки, але й такі важливі якості, як адаптивність і комунікативність, почуття гумору, здатність сформувати позитивний психологічний клімат у колективі підлеглих і колег. У цьому, безперечно, велика заслуга не тільки педагогів академії, а й чудового міста Одеси. Студенти, навчаючись у нашій академії, мають змогу розвивати свою культуру та ерудицію в суспільному інституті культури, куратори допомагають ознайомитися з культурною спадщиною Одеси. Відвідування музеїв, виставок, театральних вистав стало звичним для більшості студентів. Популярність художньої самодіяльності наших студентів вже давно переросла межі академії. Конкурси КВК, «Міс академія», «Вечір першокурсника» та інші здобули популярність серед студентської молоді всього міста.

Вагомі спортивні здобутки студентів академії підтверджують користь поєднання професії харчовика і здорового образу життя. Серед наших студентів навчаються майстри спорту, чемпіони України, Європи і світу з тайського боксу, волейболу та інших видів спорту.

Участь в студентському самоврядуванні дозволяє студентам набувати навичок управління колективом. Під керівництвом досвідчених наставників студенти академії вчаться формувати такі відношення, які не рідко переростають в міцні партнерські і ділові стосунки, формуючи виробничу, наукову і бізнесову еліту країни.

Дружний колектив професорів, доцентів, викладачів, наукових співробітників і студентів впевнено розвиває вищу освіту в харчовій і зернопереробній сфері, добивається визнання професіоналів усього світу. У 2004 році академію прийняли до Асоціації європейських університетів, а в 2005 році - до Європейської федерації харчової науки і технологій. На сьогодні академія є членом 9 міжнародних організацій. Потужний науковий і кадровий потенціал, столітні традиції Одеської національної академії харчових технологій є надійною запорукою подальшого іі успішного розвитку.

112 років успішного розвитку довели правильність головного принципу – ставки на лідера. ОНАХТ завжди орієнтується на лідерів. Сьогодні вже ОНАХТ – лідер в Україні в галузі підготовки фахівців для харчової та зернопереробної промисловості. Цей факт ще у 2010 році було визнано Міністерством аграрної політики і продовольства України, Українською зерновою асоціацією, Асоціацією «Українське морозиво», Спілкою кормовиробників України та багатьма іншими професійними об´єднаннями. Саме тому проблем із працевлаштуванням у наших випускників немає. Є проблема вибору.

В академії панує дух лідерства, ми готуємо лідерів.
Орієнтуйся на лідерів і життя набуде змісту та обернеться достатком і щастям у кожній родині!

Бажаємо успіхів!
Єгоров Богдан Вікторович.