Науково-дослідна лабораторія «Стерилізації, оцінки якості та безпеки консервованих продуктів»


Науковий керівник
Науковий керівник
д.т.н., професор
Верхівкер Яков Григорович,
тел. (048)712-40-01
E-mail: nauka@onaft.edu.ua

Лабораторія забезпечує підприємства консервної галузі харчової промисловості науково обгрунтованими тепловими режимами стерилізації та пастеризації консервованих продуктів харчування з овочевої, фруктової, ягідної, плодової, м´ясної, рибної та молочної сировини.

Послугами лабораторії скористалося багато відомих підприємств-виробників. Тільки за період з 2008 по 2010 рр. такі: ТОВ «ГОРА – Україна», м. Токмак; АТЗТ «Харківський жировий комбінат»; ПП «Віктор і К», Кіровоградська обл.; КП «Продтовари», м. Б.-Дністровський; ТОВ «Істок», м. Б.-Дністровський; СП «Вітмарк Україна» ООО, м. Одеса; ДП «Уманський консервний комбінат»; ООО «ТПК»; Корпорація «Техноком», м. Харків; ТОВ «Агрофірма Столична», м. Васильків; ЗАТ «Чумак», Каховка, Херсонська обл.; ДП «Роял Фрут Гарден Іст» ТОВ «Роял Фрут Гарден»; ТОВ «Гайсинський консервний комбінат»; ЗАТ «Черкаський агротепличний комбінат».

Лабораторія виконує експертну оцінку доцільності вибору технологічної схеми переробки різних видів харчової сировини, яку використовують при виробництві готової продукції.

У своїй діяльності лабораторія сприяє виробництву якісних та безпечних з харчової точки зору продуктів, що підвищує конкурентоспроможність вітчизняної продукції на міжнародному ринку.