Факультет інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного і туристичного бізнесу


Декан
Декан
к.т.н., доц.
Дишкантюк Оксана Володимирівна,
ауд. А-232,
тел. 712-41-91

Сайт факультета

Факультет «Інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного та туристичного бізнесу» – сучасна корпорація з підготовки фахівців для харчової промисловості та готельно-ресторанного бізнесу, один з найбільших факультетів академії за кількістю студентів, у нас навчається близько 1 тис. 200 студентів. Наше завдання - дати можливість цілеспрямованій енергійній молоді реалізувати свої знання, навички та здібності у пошуку спеціальності, яка відповідає їх амбіціям.

Наші спеціальності:

  • «Готельно-ресторанна справа»;
  • «Туризм»;
  • «Технології харчування»;
  • «Технології харчових продуктів оздоровчого та лікувально-профілактичного призначення».

Професіоналізм, якість навчання та індивідуальний підхід до кожного студента - основні принципи навчання на факультеті з унікальною можливістю вивчення організаційно-управлінської, господарської, комерційної, інвестиційної та науково-дослідницької діяльності у сфері харчової промисловості, ресторанного, готельного господарства та туризму.

Якщо Ви мрієте відвідати всі куточки світу, прагнете до спілкування і бажаєте об´єднувати бізнес і задоволення - обирайте спеціальність туризм. Навчаючись за цією спеціальністю Ви можете вибрати одну з програм підготовки:

  • винний туризм,
  • міжнародний туризм,
  • гастрономічний туризм,
  • SPA-туризм.

Студенти вивчають дисципліни: організація туризму, світовий туризм і готельне господарство, рекреаційні комплекси світу, моніторинг світового ринку туристичних послуг, туристичні ресурси України, інформаційні системи і технології в туризмі, спеціалізований туризм, анімація, організація транспортних послуг, організація круїзів, конфліктологія.

Випускники:

  • Директори туристичних агентств, туроператорів, компаній, туристичних комплексів
  • Директори підприємств екскурсійного, курортного і розважального обслуговування
  • Туризмознавці
  • Екскурсознавці, гіди, екскурсоводи


Студенти спеціальності готельно-ресторанна справа мають можливість вибрати програму підготовки:

  • курортна справа;
  • інноваційні технології ресторанної справи;
  • бізнес-планування;
  • індустрія Wellness-SPA;
  • Sommelier.

Вивчають такі дисципліни як: організація ресторанного господарства, організація готельного господарства, технології ресторанного харчування, кейтеринг, кулінарна етнологія, кулінарне мистецтво, барна справа, менеджмент і маркетинг ресторанного і готельного господарства, івентивний менеджмент, електронна комерція, франчайзинг, брендинг та електронний маркетинг, управління доходами, дизайн об´єктів готельно-ресторанного господарства, проектування об´єктів готельно-ресторанного господарства.

Випускники:

  • Ресторатори
  • Отельєри
  • Керівники підприємств (президент асоціації, концерну, корпорації, генеральний директор) ресторанного господарства, готельних і туристичних комплексів
  • Керівники санаторно-курортних підприємств, пансіонатів, баз відпочинку
  • Функціональні фахівці (адміністративна робота, маркетингова та комерційна діяльність

Студенти спеціальності «Технологія харчування» вибирають такі спеціалізації і програми підготовки:

  • технології харчування;
  • ресторанна справа та сервіс;
  • технології фітнес-продуктів;
  • технології спортивного харчування;
  • технології харчування дітей.

Студенти вивчають: технології продуктів ресторанного господарства, харчові технології, кейтеринг, кулінарна етнологія, кулінарне мистецтво, автоматизовані системи управління підприємствами ресторанного господарства, управління якістю продукції на підприємствах ресторанного господарства, проектування підприємств ресторанного господарства.



Випускники:

  • Фахівці у підрозділах з виробництва, реалізації та організації споживання товарів, продукції ресторанного господарства і послуг;
  • Начальники виробництва, головні інженери, начальники виробничих цехів;
  • Технологи;
  • Шеф-кухарі,су-шефи;
  • Завідувачі лабораторіями.


Спеціальність «Технологія харчових продуктів оздоровчого та лікувально-профілактичного призначення» передбачає такі спеціалізації та програми підготовки:

  • технології санаторно-курортного харчування;
  • технології дієтичного харчування;
  • технології геродієтичного харчування;
  • експертиза та управління якістю харчових продуктів.

Випускники:

  • Фахівці зі створення та виробництва продуктів нового покоління з вираженим терапевтичним ефектом;
  • Експерти безпеки харчових продуктів;
  • Співробітники митних лабораторій з експертизи продуктів.

На факультеті створені спеціалізовані навчальні лабораторії:

  • Лабораторія «Туристична фірма»;
  • Лабораторія «Організація ресторанної справи»;
  • Лабораторія «Організація готельної справи»;
  • Лабораторія «Барна справа і сомельє»;
  • Лабораторія «Технології продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва;
  • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів та туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням;
  • Комп´ютерний клас оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми.

Для студентів усіх спеціальностей основний акцент при навчанні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу і туризму. Проводяться семінари та тренінги викладачів з ВНЗ інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси.

Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах та базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Університеті харчових технологій м. Пловдів (Болгарія), а також у готелях і ресторанах США у рамках міжнародної програми «Work and Travel».

Факультет інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного та туристичного бізнесу – це:

  • один з найкращих факультетів академії за якістю навчання,
  • колектив викладачів-професіоналів, вчених, які прагнуть постійно вдосконалювати форми і методи навчання, застосовують новітні методики і сучасні інформаційні технології,
  • можливість отримання за бажанням освіти за схемою бакалавр - спеціаліст - магістр - кандидат наук - доктор наук,
  • колектив талановитих студентів з високорозвиненим самоврядуванням, науковими гуртками, гуртками художньої самодіяльності, спортивними секціями.

Навчання на факультеті інноваційних технологій харчування, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу - престижна робота і вдала кар´єра. Вдалий вибір спеціальності може змінити Ваше життя на краще. Щороку до нас приєднується близько 400 студентів.

ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ! Запрошуємо Вас на факультет інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

Додаткову інформацію про факультет інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного і туристичного бізнесу можна знайти на web-сайті www.horeca.od.ua.