Приймальна комісія

(048) 712-40-88,
722-80-99

Час роботи:
Понеділок - П´ятниця
з 9:00 до 17:00
Субота, Неділя -
з 9:00 до 16:00

Детальніше 

Ресурси

Розклад Науково-технічна бібліотека Студентське життя Обережно! Живий товар

Центр міжнародного співробітництва


Директор центру міжнародного співробітництва
Директор центру міжнародного співробітництва
д-р. фіз.-мат. наук, проф. Федосов Сергій Никифорович,
ауд. Д-411,
тел. +38 048 7124017,
тел. +38 048 7189708,
+380972717524 (моб.)

САЙТ ЦЕНТРУ

Згідно наказу ректора №133/01 від 27.06.2013 в ОНАХТ створено центр міжнародного співробітництва, який є координаційним, навчально-методичним і адміністративним підрозділом ОНАХТ з організації та здійснення міжнародних зв´язків у галузі підготовки спеціалістів харчових виробництв, екології, економіки, менеджменту та бізнесу.

До складу центру міжнародного співробітництва входять такі відділи:

  • Відділ міжнародних організацій та договорів;
  • Відділ міжнародних проектів і грантів;
  • Відділ закордонних відряджень, підвищення наукової кваліфікації та отримання подвійних дипломів.

Центр міжнародного співробітництва виконує такі функції:

  • Складає плани міжнародного співробітництва з урахуванням плану роботи ОНАХТ та звіти про виконану роботу;
  • Складає та оновлює список зарубіжних університетів, що ведуть підготовку фахівців у галузі харчової науки і технології;
  • Розробляє документацію, необхідну для вступу ОНАХТ в міжнародні спілки та асоціації, та угоди про співробітництво ОНАХТ із зарубіжними університетами і організаціями. Контролює виконання підписаних договорів;
  • Проводить роботу з викладачами та студентами, аспірантами щодо направлення їх на навчання, стажування за програмами двостороннього обміну і в рамках міжнародних організацій та проектів;
  • Проводить в ОНАХТ організаційну та інформаційну роботу зі студентами та аспірантами щодо можливості продовження навчання в зарубіжних університетах;
  • Бере участь у конкурсному відборі кандидатів для направлення на навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у передові зарубіжні університети;
  • Надає допомогу співробітникам, студентам та аспірантам у оформленні документів на іноземній мові для участі в конкурсах на отримання грантів, публікації статей в зарубіжних журналах, поданні доповідей на міжнародних конференціях;
  • Складає списки міжнародних конференцій з харчової науки та технологій і доводить їх до відома співробітників, студентів і аспірантів;
  • Розробляє пропозиції керівництву ОНАХТ щодо підвищення ефективності роботи центру.

 

ОНАХТ є дійсним членом наступних міжнародних організацій:

  Назва асоціації Сайт асоціації
Європейська асоціація університетів European Universities Association (EUA)
Євразійська асоціація університетів Euroasian Association of Universities (EAU)
Асоціація університетів Чорноморського басейну Black Sea Universities Association (BSUN)
Міжнародна асоціація заочного та дистанційного навчання International Council for Open and Distance Education (ICDE)
Європейська федерація харчової науки і технологі European Federation of Food Science and Technology (EFFoST)
Міжнародна Асоціація університетів, що підписали Університетську Хартію The Magna Charta Observatory
Європейська асоціація з хімії та молекулярних наук European Association for Chemical and Molecular Sciences (EuCheMS)
Фонд розвитку освіти в сфері готельного сервісу в Центральній і Східній Європі La fondation pour la formation hôtelière
Міжнародна громадська організація «Платформа діалог Євразія» Diyalog avrasya (DA)
Міжнародна асоціація харчових продуктів ISEKI Food Association

 

В даний час діють угоди про співробітництво ОНАХТ з наступними закордонними університетами та організаціями:

Країна Навчальний заклад або його підрозділи, з якими підписано угоду про співробітництво Головний напрямок співробітництва

Білорусь
Науково-практичний центр національної академії наук Білорусі з продовольства Розвиток спільних освітніх і науково-дослідницьких проектів

Білорусь
Інститут тепло- и масообміну ім. А.В. Ликова НАН Білорусі Проведення спільних наукових досліджень і сумісна публікація результатів

Білорусь
Гродненський Державний аграрний університет Проведення спільних досліджень, проектів та удосконалення підготовки кадрів

Білорусь
Гомельський державний технічний університет ім. П.О. Сухого Співробітництво в сфері науки, культури і освіти і технологій

Білорусь
Об´єднаний інститут енергетичних і ядерних досліджень «Сосни» НАН Білорусі Співробітництво в сфері науки

Болгарія
Тракійський університет у м. Стара Загора Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах

Болгарія
Університет харчових технологій, м. Пловдів Проведення спільних освітніх заходів, пов´язаних з отриманням подвійних магістерських дипломів

Болгарія
Пловдівський університет харчових технологій Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти

Естонія
Інститут математики, Тартуський університет, м. Тарту Підтримка зв´язків в сфері науки, досліджень і освіти

Ізраїль
Іудейсько-Самарійський університет, м. Аріель Проведення спільних досліджень; обмін науковою інформацією

Йєменська республіка
Університет «Алл- Ахгаф», м. Алл-Мукалла Хадрамот Проведення науково-дослідних робіт; освітні послуги за всіма рівнями підготовки

Литва
Державний університет у м. Каунас Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах

Литва
Вільнюський університет прикладних наук Інформування про проблеми освіти, реформування навчального процесу; обмін викладачами, студентами

Македонія
Університет Святих Кирила і Мефодія в м. Скоплє Реалізація спільної концепції підвищення кваліфікації викладачів

Македонія
Університет ім. Гоце Делчева у м. Стип Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти

Марокко
Інститут Мохаммеда П´ятого - Агдал, м. Рабат Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти

Молдова (ПМР)
Придністровський державний університет ім. Т.Г. Шевченка Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти

Молдова
Молдавський технічний університет, Кишинів Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти

Німеччина
Дармштадтський технологічний університет, м. Дармштадт Сумісні наукові дослідження

Норвегія
Університет Тромсо, м. Тромсо Підтримка зв´язків в сфері науки, досліджень і освіти

Польща
Технологічний університет м. Бєлосток Співробітництво в сфері модернізації, стандартизації і поліпшення навчального процесу

Польща
Вармінсько-Мазурський університет в м. Ольштині Освітні послуги за всіма рівнями підготовки

Польща
Краківський сільськогосподарський університет Співробітництво в науково – дослідницьких проектах, обмін навчальними планами і програмами

Польща
Опольський університет в м. Ополі Співробітництво в сфері освіти і науки

Польща
Західно-поморський технологічний університет, м. Щецин Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти

Румунія
Університет «Овідіус», м. Констанца Підтримка зв´язків в сфері науки, досліджень і освіти

Румунія
Румунська академія наук – відділення у м. Ясси Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти

Сербія
Університет в м. Нові Сад Спільне проведення науково-дослідницьких робіт

Словаччина
Університет ветеринарної медицини і фармації в м. Кошице Спільне проведення науково-дослідницьких робіт

Туреччина
Тракійський університет, м. Едірн Поліпшення, розширення і підтримка взаємного співробітництва

Туреччина
Тоббський університет економіки і технології Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти

Туреччина
Міжнародний туристичний холдинг Tez Tour Організація і проведення стажування студентів ОНАХТ в Туреччині

Франція
Group ESA , Вища сільськогосподарська школа в м. Ангерс Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти

Франція
ЕНІТА де Бордо, м. Бордо Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти

Чехія
Інститут готельного бізнесу в Празі Організація і проведення стажування студентів і викладачів ОНАХТ

Створено базу даних, що містить таку інформацію:

  • Університети Європи, які готують фахівців у галузі харчової науки і технології;
  • Провідні вчені Європи в області харчової науки і технології;
  • Повний список журналів та інших періодичних видань, в яких публікуються статті в галузі харчової науки і технології;
  • Міжнародні організації в області харчової науки і технології;
  • Дані про робочих програмах і навчальних планах провідних Європейських університетів за спеціальностями харчової науки і технології у зв´язку з Болонським процесом.

Участь та членство ОНАХТ у міжнародних освітніх організаціях, програмах, фондах

Назва проекту, програми Партнери Очікуванні результати та їх впровадження
BASEFOOD проект 7-ї Рамкової Програми ЄС «Біоактивні компоненти в традиційних харчових продуктах країн Чорноморського басейну» Партнери - 12 університетів і організацій Італії, Великої Британії, Португалії, Туреччини, Греції, Сербії, Росії, Грузії Досконале вивчення біоактивних компонентів в традиційних харчових продуктах Чорноморських країн з метою їх поширення у країнах Європи. Поповнення відповідних баз даних
INNO-FOOD-SEE «Транснаціональна Програма Співробітництва» Південно-Східна Європа «Встановлення механізмів інноваційної підтримки та підвищення усвідомленості про потенціал харчових інновацій, і дослідження і розробки в Південно-Східній зоні Європи» 13 організацій з наступних країн: Греція, Болгарія, Угорщина, Італія, Румунія, Словенія, Україна, Молдова, Сербія Створення механізмів, які будуть сприяти обміну та координації наукових досліджень, технологій та інноваційних підходів в області продовольчої інновації та підвищення обізнаності про важливість технічного прогресу і інновацій для продовольчого сектора Європи
Проект EFFORT в рамках Європейської програми Erasmus Mundus (Action 2 Strand 1, Lot 5) «Освітня сила: Рушійна мобільність у співробітництві між ЄС і Східною Європою» 20 університетів Західної Європи, а також України, Білорусії, Молдови, Азербайджану, Вірменії і Грузії Навчання і стажування студентів, аспірантів, молодих кандидатів наук і співробітників ОНАХТ в провідних університетах Європейського Союзу
«ISEKI-Food-4» тематична мережа програми ЄС Еразмус «Інтегрування знань про навколишнє середовище у вивчення харчових продуктів: у напрямку європейського стабільного розвитку» 94 партнера з 30 європейських країн Вагомий внесок у реалізацію Європейського простору вищої освіти в галузі харчових досліджень, науки і технології
Створення і обладнання учбової лабораторії-кухні на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму ОНАХТ «Фонд підготовки готельних кадрів - партнерські організації Центральної і Східної Європи в галузі гостинності і туризму» Створення і обладнання учбової лабораторії-кухні на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму ОНАХТ
Міжнародний проект «Молекулярно-динамічне моделювання радіаційних ушкоджень UO2» Науково-дослідницький центр Інституту трансуранових елементів м. Карлсруе, Німеччина Розроблена методика молекулярно-динамічного моделювання радіаційних ушкоджень UO2 і проведені відповідні розрахунки
«Термодинамічна поведінка 4-го покоління робочих середовищ для використання відновлювальних джерел енергії» Індійський інститут технологій, м. Мадрас Встановлені особливості термодинамічної поведінки 4-го покоління робочих середовищ для використання відновлювальних джерел енергії
Дослідження технологічного процесу випуску асортиментного ряду молочної продукції ТОВ «Лідер-А», Гудермес, Росія Співпраця в галузі технології молочних продуктів Запущена нова лінія випуску асортиментного ряду молочної продукції на Центороєвському молочному комбінаті і проведені технологічні випробування
Дослідження підвищення ефективності процесів двофазного теплообміну Японське товариство промоції науки (JSPS) На металовиробному комбінаті JFE Steel Fukuyama Works вивчені можливості енергозбереження і підвищення ефективності теплових процесів при виробництві металопрокату
Динаміка зростання ентропії в пористій структурі, що представляє внутрішнє забруднення в теплообмінних апаратах Морська академії м. Щецин (Польща) Розроблено удосконалення систем енергетики на основі ендогенних та екзогенних руйнувань енергії
Термодинаміка IV покоління робочих тіл для технологій, що використовують поновлювані джерела енергії Університет Короля Сауда м. Ріяд, Саудівська Аравія Прочитано курс лекцій в коледжі інженерних наук університету імені короля Сауда. Встановлені контакти з професорами коледжів хімічної інженерії та механіки

Для забезпечення збільшення зростання кількості публікацій науковців академії у виданнях з високим імпакт-індексом складено вичерпний список міжнародних журналів з харчової науки і технології з високим імпакт-фактором для відома вчених ОНАХТ і розміщено на сайті академії. Регулярно проводяться засідання науково-технічної ради ОНАХТ, де розглядалось питання щодо публікації статей в закордонних журналах і їх реєстрації в базі даних SCOPUS;

Отримано грант від "Фонду підготовки готельних кадрів - партнерські організації Центральної і Східної Європи в галузі гостинності і туризму" в розмірі 5 тисяч євро для створення і обладнання учбової лабораторії-кухні на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму ОНАХТ.

Результати міжнародної співпраці ОНАХТ регулярно висвітлюються в газеті «Технолог», у виступах ректора і вчених ОНАХТ на телебаченні, в інших засобах масової інформації.

Забезпечено проведення практики студентів на закордонних підприємствах Греції, Туреччини, Чехії, Франції, США.

Щорічно під керівництвом ОНАХТ проводиться міжнародна наукова конференція «Геометрія в Одесі», в якій приймають участь кожного року до 40 іноземних вчених.

В ОНАХТ проводять семінари видатні іноземні вчені. Так, за підтримки Міжнародного фонду готельного бізнесу, членом якого є ОНАХТ, регулярно проводяться семінари і майстер-класи провідними вченими в галузі туризму проф. І. Алексієвою (Болгарія), проф. Л. Новацькою (Словаччина), видатними вченими Манчестерського університету (Велика Британія) проф. E.M. Інесон і проф. Р. Ралстон для викладачів, а також менеджерів гостинності та туризму.

Про рівень міжнародної співпраці ОНАХТ свідчить те, що більш ніж 40 працівників ОНАХТ щорічно відряджаються закордон, і приблизно така ж кількість іноземців відвідує ОНАХТ.